2020-07-29 17:58:07 Admin

איך מתחילים להתאמן?

מי מאתנו לא מצא את עצמו יושב על הספה, צופה בטלוויזיה ואומר לעצמו "הלוואי שהייתי מזיז את עצמי יותר?"
אין מישהו מאתנו שלא רוצה להרגיש טוב, לבצע פעולות יומיומיות ופעולות מאתגרות קצת יותר מבלי להרגיש תחושת עילפון אחרי מספר דקות.
אך השאלה תמיד היא איך מתחילים?

שלב א'- הכול בראש
הצעד הראשון הוא בהחלטה- להחליט שאנחנו רוצים, שאנחנו יכולים וששום דבר לא יעמוד בפנינו לאורח חיים חזק ובריא.
והקלישאות, הן תמיד נכונות- אין דבר העומד בפני הרצון!

שלב ב'- הגדרת מטרות
כמו כל פרויקט, חשוב תחילה לדעת מה אנו רוצים/מצפים מעצמנו. על מה אנחנו רוצים לעבוד יותר, ועל מה פחות, מהן נקודות החוזק שלי ואילו נקודות צריך יותר לשפר. חשוב מאוד שגם את נקודות החוזק לא להזניח, לשמר ולטפח אותן. עם זאת, ניתן לשים יותר דגש על נקודות החולשה הן מבחינת הזמן המוקדש להן באימון והן מבחינת עצימות העבודה עליהן.

שלב ג'- קביעת יום/ימי אימונים קבועים
על מנת שנוכל להתמיד ולשמור על שגרת אימונים תקינה ורציפה נקבע יום/ ימי אימונים קבועים ובשעות קבועות. כך, נוכל לתכנן את לוח הזמנים השבועי שלנו בהתאם ולפנות את הזמן המוגדר לאימונים בלבד. בנוסף, נוכל להתרגל לערוך אימונים בזמנים הקבועים דבר שיסייע לנו לשמור על שגרת אימונים רציפה.

שלב ד'- בחירת לבוש
להתמדה באימונים חשוב שנרגיש נוח במהלך האימון ואפילו גם מושכים ויפים (דבר שבהחלט אפשרי גם באימון חזק ויעיל). נוחות הוא דבר חשוב ביותר להתמדה באימונים, שכן אם לא נאהב את פרטי הלבוש שלנו נאבד מהר מאוד עניין באימונים עצמם.

שלב ה'- בחירת ציוד מתאים
לבחירת הציוד חשוב לחזור למטרות שהצבנו לעצמנו. כך נוכל לדעת איזה סוג של ציוד ספורט אנחנו צריכים על מנת להפיק את המרב מהאימון. איך בדיוק בוחרים ציוד? נפרט בהרחבה בכתבה הבאה.
 
יש לנו רצון, יש מטרות, לבוש וציוד אז קדימה, מתחילים!
 
אימון ראשון לא קשה מדי- חשוב להתחיל באימון שהוא לא קשה מדי. בדומה לקביעת יעדים קרובים חשוב שלא נתחיל להתאמן בעצימות גבוהה. אימון קשה עלול לגרום לנו לפציעות פיזיולוגיות ולתחושת כישלון ולכן מומלץ לערוך אימון בעצימות קלה-בינונית בפרק זמן שהוא לא ארוך מדי (עד כמה שלפעמים זה מפתה לבצע תרגילים קשים ואימון ארוך).
הצבת יעדים קרובים לאחר ההיכרות הפיזיולוגית הנוכחית- אחרי האימון הראשון שהבנו פחות או יותר מה אנחנו מסוגלים/לא מסוגלים בשלב זה לעשות נציב לעצמנו מטרות ויעדים קרובים. כך, נוכל להרגיש גאווה וסיפוק עצמי בעמידה בהם וכן שאנחנו יכולים לעמוד ביעדים מאתגרים יותר. יעדים רחוקים וקשים עלולים לגרום לנו לתחושת אכזבה וכישלון ובסוף להפסקת האימונים.
עמדתם ביעדים? מעולה!
אתגרו את עצמכם וקבעו אתגרים חדשים- עמידה ביעדים קרובים מאפשרים קביעת יעדים חדשים מאתגרים יותר וכך נוכל להשיג התקדמות באימונים. כמובן שחשוב לשים לב שעם ההתקדמות ברמת האימון יש לשדרג את ציוד הספורט המשמש אותנו באימונים. כך למשל, נוכל לבחור משקולות במשקל גדול יותר וכן נוכל להשתמש בסוגי גומיות כוח מאתגרים וחזקים יותר.
לצד אימוני הכושר חשוב לשלב תזונה נכונה ומסודרת כדי שנוכל למקסם את הביצועים שלנו. לשם כך מומלץ להיעזר באנשי מקצוע המסייעים בבניית תפריט אישי.
 
נכתב ע"י מור שקד, בעלי שקד ספורט, בעלת תוארB.Ed  בחינוך גופני ותנועה ותואר M.Ed בקידום בריאות.
*התוכן בכתבה זו אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להיוועצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.